Asansör Tamircisi Ankara

Asansör Tamircisi Ankara Size Nasıl Yardımcı Olacaktır?

Asansör Tamircisi Ankara nın uzmanlık alanı asansörler günümüzde sıkça ve her yerde kullanılan insan taşımak için kullanılan bir araç türüdür. Özellikle yüksek binalarda veya belirli iş yerlerinde asansör kullanımı zorunlu hale gelmiştir. Asansörler bir çok farklı çeşitte kullanılabilir alışveriş merkezi asansörü, panaromik asansör, insan asansörü, yemek asansörü veya hastane asansörü olarak çeşitli olarak bir çok asansör çeşidi bulunmaktadır. Asansörlerin genel olarak her ay bakımının yapılması gerekmektedir bazı durumlarda bakımının yapılmaması veya bakım sonrasında oluşabilecek arızalar olabilmektedir.

Asansör Tamircisi Ankara Asansör

Bu gibi arızalarda asansör tamircisi Ankara üzerinden asansör tamir işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. Asansörler kabinli ve kapalı cihazlardır özellikle içerisinde birey bulunurken asansörlerin bozulması son derece endişe verici ve tehlikelidir bu gibi durumlarda firmamızı arayarak hızlıca asansör tamircisi talebinde bulunabilirsiniz. Asansör arızaları genelde şu şekilde olmaktadır;
  • Asansörün hareket etmeme durumunda ve çok sık sigorta ataması durumunda kişilerin iyi bir tamirci çağırması gerekmektedir, asansör aşağıya veya yukarıya hareket etmiyorsa ve sık olarak sigorta atımında bulunuyorsa kontaktörü bozulmuştur, bu gibi durumlarda kontaklar değiştirilerek gerekli onarım işlemi yapılmaktadır, bu tür arızaların tamir süresi ortalama 45 dakikadır, işini iyi bilen bir tamirci ile çalışmak için asansör tamircisi Ankara üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
  • Asansörün stop etme durumunda ve benzeri arıza dönemlerinde flexible kablosunda kopma ve yıpranma söz konusu olabilmektedir, bu gibi arızalarda regülatörün üst makarasının stop geçirmemesi yaşanabilmektedir, kopukluk olması durumunda hat flexible kablosu yedekleri ile değiştirilebilmektedir, bu tür arızaların ortalama onarım süresi 1 saat gibi sürmektedir.
  • Lirpomp çektiği halde asansör kabinin hareket etmemesi durumunda sorun kilitten kaynaklanabilmektedir, bu gibi problemlerde kilit kolunun veya kapısının tamponunun değiştirilmesi ile arızanın onarılması gerekmektedir, arıza onarımı süresi ortalama 30 dakika sürebilmektedir.
  • Meşgul lambasının sürekli takılması durumunda ise sigortanın arıza vermesinden kaynaklı bir problem yaşanmaktadır bu gibi arızalarda stop geçmiyor olabilir veya arızanın sebebine göre sorun tespit edilerek çözümleme işlemi yapılabilmektedir, bu tarz durumlarda kabinin içinde ki ev üst kısmındaki lambalarla fan, kilit veya lirpomp değişiklik olması durumunda arıza kolay bir şekilde giderilmektedir, 30 dakikada yapılan bu işlemi kolayca yaptırabilmek için asansör tamircisi Ankara üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Asansör Arızalarının Giderilmesi İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Asansör arızalarının giderilmesi için temel en büyük unsur asansör bakımıdır, asansör bakımlarının her ay düzenli olarak yapılması ve rapor halinde saklanması gerekmektedir. Aldığınız asansörün yeni olması durumunda bakım işlemlerini imalat firması üzerinden garanti belgesi ile yaptırabilirsiniz. İşinde uzman bir tamirci tercihinde bulunmak isteyen kişiler ise aylık bakımları için asansör tamircisi Ankara üzerinden asansör bakım işlemi talebinde bulunabilirler. Asansörlerin belirli bölgelerinin aylık olarak yağlanması ve kontrol edilmesi gerekmektedir, bu yalnızca düzenli bakımla kontrol altında tutulabilecek bir olaydır. Asansör bakımlarını her ay düzenli yapan kişiler asansör arızalarını en aza düşürebilirler. Asansör bakımı için asansör tamircisi Ankara firmamıza başvuruda bulunabilirsiniz. Olası asansör bozulmalarında garanti belgesi olan yetkili firmanın veya işinde uzman olan servislerin kontrol etmedi gerekmektedir. Eğer asansörün belirli bir bozukluğu varsa resetlenme işlemi uygulanarak asansör yeniden başlatılabilir. Asansör arızlarını en aza indirgemek için asansöre binen yolcuların bilinçli olması ve kurallara uyması gerekmektedir. 4 kişilik olarak belirtilen bir asansöre en fazla 4 kişi binmesi gerekmektedir, asansöre ekstra yolcu binimi gerçekleşmesi durumunda ağır yükle karşılaştığını belirterek kendini durdurabilir, asansör yapıları sadece iki halat ile bağlanarak yapılmaktadır, kişiler belirtilen yolcu sayısını aşmaması gerekmektedir.

Asansör Onarımı Nasıl Yapılmaktadır?

Asansör arızaları bazen insanların can ve mal kaybına sebep olabilmektedir, bu gibi durumların önlenmesi amacı ile sektörde bilinen ve güvenilen asansör tamircisi Ankara üzerinden tamirci ve aylık bakım talebinde bulunarak olası arızaların önüne geçebilirsiniz. Asansör bakımı insan hayatını korumak adına son derece büyük bir öneme sahip olmaktadır, asansör içerisinde bulunan fren maslafı, vinç karteri, emniyet kilitleri ve benzeri bir çok parçanın her ay düzenli olarak bakılması, yağlanması ve onarılması gerekmektedir. Özellikle asansörün sıkça kullanıldığı alışveriş merkezi, iş yeri, hastane veya toplu konutlar gibi yerlerde asansör bakımının ihmal edilmemesi gerekmektedir. Asansör bakım işleri güvenilir ve iyi bir firma ile yapılması da son derece önemlidir kullanılan yağların kalitesi, güvenirlik belgesi ve yeterlilik belgesi açısından asansör tamircisi Ankara sizin için ideal bir servis olabilmektedir.  Bu tarz işletmelerin ise normal konut içi asansörlerden iki kat daha fazla önem göstererek daha sık asansör kontrolü yaptırması gerekmektedir. Asansörler için en önemli bakım ise makara ve regülatör üzerinden bulunan yağdanlıkların gres yağı ile doldurulmasıdır bu işlemin dikkatlice ve özenle yapılması oldukça önemlidir işlem sonrasında ise yağdanlık kapağının güzelce sıkıştığından emin olmanız gerekmektedir. Uzun süre işlem görmeyen veya kontrolden geçmeyen yağdanlıkların muhakkak doldurulması gerekmektedir bu gibi işlemlerin gerçekleşmemesi durumunda yağdanlıklar boş yere çalışmaktadır. Fren mafsalları ise insan hayatını korumak açısından bakımı yapılması gereken önemli yerler arasındadır özellikle vincin fren mafsallarını ayda en az bir kere yağlama işlemi yaptırmanız gerekmektedir, fren kasnak arasında ki ayarların düzenli olarak ayarlanması ve fren kasnağına yağ akmadığına emin olunması gerekmektedir. Vinç karteri ayda en az bir kere kontrol edilmesi gereken diğer bir asansör parçasıdır, bu parçasının yağ müşirinin yarısına kadar yağ doldurulması gerekmektedir, yağın kirlenmesi durumunda iste karter mazot ile iyice yıkanmalıdır. Emniyet kilitleri düzenli olarak muayene edilmesi ve onarımının yapılması gerekmektedir, gerek görülürse müteharrik parçalara belirli bir oranda yağ sürme işlemi uygulanmalıdır. Çelik raylar özel ray yağı ile yağlanması gerekmektedir. Asansörde en önemli kısım ise halatlardır, halatların düzenli olarak temizlenmesi sağlamlaştırılması gerekmektedir, tel kopukluğu olması durumunda halat değiştirilme işleminde bulunulabilir. Uygun fiyatlı ve güvenilir asansör tamiri yaptırmak isteyen kişiler asansör tamircisi Ankara üzerinden kaliteli ve uygun fiyata hizmet alabilirler, firmamız uzman tamirci kadrosu ile birlikte siz seçkin müşterilerimize hizmet vermekten gurur duymaktadır.



Ankara Asansör Bakımı,Asansör Tamiri,Asansör,Ankara Asansör Bakım Firması,Güvenilir Asansör Bakım Firması,ankara asansör bakım firmaları, ankara asansör,asansör, asansör bakım firmaları,asansör bakımı,niğde asansör firmaları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Makine Daireli Asansör

Asansör Montajı

Asansör Standartları